Dykklubben Öckerödorarna

Den tillgängliga dykklubben på Västkusten

Senior

För de som vill utvecklas mentalt, fysiskt i en fantastisk värld utan bubblor. Bli ett med naturen och kroppen

Vad är Fridykning?
Har du någonsin drömt om passivt utforska undervattensvärlden fri från utrustning? Fridykning är det mest naturliga och fridfullt sätt att utforska djupet av ocean med minimal påverkan. Det är också det ultimata sättet att frigöra sig och tillbringa mer tid att njuta av skönheten och tystnaden i havet.

Dock är Fridykning inte bara om att se hur länge du kan hålla andan eller hur djupt du kan gå på ett enda andetag. Du måste skapa rätt attityd och uppmärksamma gränserna för din kropp och själ.

Utbildning
Vi stödjer din utveckling som en fridykare hela vägen från nybörjare till instruktör nivå.
Liksom det perfekta sättet att koppla av i helgen, är Fridykning en internationell tävlingsidrott. Professionella fridykare utnyttjar organens anpassningar för att gå till djup över 200 meter på ett enda andetag. Dessa dykreflexer bidra till att bevara syre genom att begränsa blodflödet till din extremiteter bevara det för din vitala organ. Fridykningen har organiserat tävlingar runt om i världen för att göra sporten säkrare men så konkurrenskraftig som någonsin.

Historia Fridykning

Fridykning är lika gammal verksamhet som mänskligheten själv. Mer än någon annan sport, är Fridykning baserad på gamla undermedvetna reflexer skrivna i Gay sapiens genomet. För de första nio månaderna i livet, finns människor i en vattenmiljö mycket lik havsvatten. Om ett spädbarn är nedsänkt under vatten, håller det instinktivt andan i upp till 40 sekunder samtidigt som vi gör simning rörelser, även om vi tycks förlora denna förmåga så fort vi påbörjar promenader. Väcka upp dessa reflexer är en av de mest viktiga delar av Freediving, vilket ger människor bättre möjligheter att skyddas på stora djup. Ordet Apnea härstammar från det grekiska ordet apnea bokstavligen betyder ”utan att andas”. Ursprunget av detta ord inte har anknytning till vatten, men i modern idrotts- terminologi ”Apnea” har blivit en synonym för Freediving, dvs. dykning på en fläkt av luft, utan att använda utrustning som skulle göra det möjligt att andas under vattnet.

© 2023 Dykklubben Öckerödorarna

Tema av Anders Norén